[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Niet getest voor nieuwste versie: Dit artikel is niet getest voor de nieuwste versie.
Voeg de verschillen in de nieuwe versie toe aan het artikel. Meer info...

LTS

LTS staat voor de Engelstalige afkorting “Long Term Support”, in het Nederlands "Lange Termijn Ondersteuning".

Er is iedere zes maanden een nieuwe Ubuntu Desktop en Ubuntu Server-versie [schema hieronder]. Dat betekent dat u altijd de nieuwste en beste toepassingen heeft die de open source-wereld te bieden heeft. Ubuntu is ontworpen met de veiligheid in het achterhoofd. U krijgt gratis beveiligingsupdates voor ten minste 9 maanden op de desktop en server.

Iedere 2 jaar wordt een nieuwe LTS-uitgave uitgebracht. Met oudere Long Term Support (LTS) versies kreeg u 3 jaar ondersteunen op Ubuntu Desktop, en 5 jaar op Ubuntu Server. Vanaf Ubuntu 12.04 krijgt u voor beide versies 5 jaar ondersteuning. Er is geen extra vergoeding voor een LTS-uitgave, ook deze uitgave zijn voor iedereen beschikbaar op dezelfde vrije voorwaarden. Upgrades naar nieuwe versies van Ubuntu zijn en blijven altijd gratis.

De LTS bepaling geldt alleen voor specifieke projecten en is niet van toepassing op alle edities en remixen van Ubuntu. Bijvoorbeeld, voor 8.04 LTS, koos Kubuntu ervoor om over te gaan naar KDE 4.0 en geen LTS-uitgave te maken. In 10,04, was de Netbook Edition geen LTS. Een project zal in een vroeg stadium van de ontwikkeling beslissen of het een LTS uitgave wordt.

Hieronder een overzicht van de ondersteuningsperiode van enkele uitgaven:

ubuntu-release-cycle-2.png

Details LTS uitgave

  1. Conservatief in het samenvoegen van Debian pakketten. Uitgangspunt is Debian testing in plaats van Debian unstable.

  2. Stabiele uitgave door een aanzienlijke beperking van het aantal nieuwe functies. Het is een bewuste keuze wat wordt opgenomen in de LTS-uitgave en wat gebruikers optioneel kunnen toevoegen uit een apart archief.
  3. Structurele veranderingen worden zoveel mogelijk vermeden zoals het veranderen van de standaard set van toepassingen of vergaande veranderingen in programmabibliotheken of een verandering op systeem niveau (bijvoorbeeld: de invoering van KMS of hal → DeviceKit zou niet gepast zijn in een LTS uitgave).

Verder is de LTS uitgave te definiëren als:

en het is duidelijk niet de bedoeling dat:

Vrije vertaling van wiki.ubuntu.com/LTS

CC-BY-SA


CategoryLTS

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:55