De Ubuntu Bug Squad (subteam van het Ubuntu QA team)
De volgende vergadering van het Ubuntu Bug Squad team gaat door op dinsdag 11 januari 2011 om 18 uur Nederlandse tijd in het IRC-kanaal #ubuntu-bugs op irc.freenode.net.
Wat is de Ubuntu Bug Squad
De Ubuntu Bug Squad is een essentieel orgaan om Ubuntu en zijn varianten te kunnen laten groeien. De Ubuntu Bug Squad is het eerste punt van contact voor fouten in Ubuntu die gerapporteerd worden. De leden van dit team proberen de gemelde fouten te recreëren, verzekeren dat alle foutrapporten volledig zijn, wijzen deze fouten toe aan het juiste pakket, zoeken naar dubbel gemelde fouten, prioriteren foutmeldingen boven andere foutmeldingen en stellen de makers op de hoogte van het bestaan van de fout als de fout voortkomt uit een softwarepakket van een derde partij. Door dit te doen kunnen de ontwikkelaars hun tijd om fouten op te lossen zo efficiënt mogelijk gebruiken, waardoor meer fouten worden opgelost en Ubuntu dus nóg beter.
Wat leden van de Ubuntu Bug Squad doen wordt ook wel triaging genoemd. Triaging kan vergeleken worden met het prioriteren van patiënten in een ziekenhuis gebaseerd op de ernst van hun conditie. Net zoals dat dokters hun tijd zo effectiever kunnen gebruiken om zoveel mogelijk mensen te redden, kunnen ontwikkelaars door triaging van de foutmeldingen hun tijd effectiever gebruiken om zoveel mogelijk ernstige fouten op te lossen.
Triaging is niet alleen voordelig voor ontwikkelaars, het is ook voordelig voor diegene die het doen, want het is een geweldige manier om te leren hoe Ubuntu werkt als een gemeenschap van vrijwilligers en als een besturingssysteem. Het is ook niet een zeldzame gebeurtenis dat triagers interessante functies in Ubuntu ontdekken die ze nog niet kenden!
Hier is een volledig overzicht van wat triaging inhoud:
- op binnenkomende foutrapporten reageren.
- er zeker van zijn dat deze binnenkomende foutrapporten al de nodige informatie bevatten
- foutrapporten koppelen aan het juiste pakket
- de fout confirmeren door de fout proberen te recreëren
- een prioriteit aan de foutmelding toewijzen ( dit mag alleen door meer geprivilegieerde leden ( leden van het Ubuntu Bug Control team ) gedaan worden )
- zoeken naar en markeren van dubbel gemelde fouten
- de makers van het softwarepakket inlichten over het bestaan van de fout, als het softwarepakket afkomstig is van een derde partij
- refereren naar foutmeldingen in de lijsten van andere distributies of partijen
- oude foutmeldingen laten verlopen
Het triagen van foutmeldingen is een uitstekende manier om te starten met bijdragen aan Ubuntu. U zal veel leren over Ubuntu, de beschikbare pakketten en de gebruikte infrastructuur en u zal een gevoel krijgen voor de ontwikkelcyclus!