[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Den Haag 15-11-2008

Organisatoren: Double12, HP

Vrijwilligers: Arie, Johanvd, Gijsbert, Iceman564, slorg

Partner: computerclub Digital Den Haag

Op 15 november werd er in Den Haag een succesvolle Ubuntu install party gehouden. Vele mensen hebben Ubuntu op hun computer geïnstalleerd gekregen of werden anderszins geholpen.

foto1.jpg pand-computerclub.jpg

Voor de vrijwilligers begon de dag al om een uur of 9, gelukkig met een kop koffie erbij. Na de zaal ingericht te hebben met demonstratiecomputers, konden we direct beginnen met het installeren van Ubuntu bij een aantal leden van de computerclub. Toen om 10 uur de install party begon voor reguliere bezoekers, was het al snel gezellig druk. Alle medewerkers waren druk in de weer om aan ieders wensen te voldoen. Bezoekers kwamen vooral om Ubuntu te laten installeren, maar soms ook om bijvoorbeeld partities op hun Ubuntu USB-stick te laten veranderen.

Om 11 uur was de eerste presentatie gepland, een introductie op Ubuntu, maar door de drukte rond het installeren werd die ietwat uitgesteld. De echte diehards bleven natuurlijk doorgaan met installeren. Ook de catering kwam op gang met smakelijke broodjes en snacks, waarvan de bestellingen even smakelijk werden omgeroepen. Een tijdje later was er een presentatie over Xfce. Stephan Arts, een Xfce-developer, vertelde het publiek alles over de nieuwste versie van Xfce, 4.6, die waarschijnlijk meegeleverd wordt met de volgende versie van Xubuntu (9.04). Er was veel ruimte voor vragen, bijvoorbeeld over het ontwikkelingsproces, de nieuwe functies, enz.

Sinterklaas kwam nog even langs met wat kruidnoten, om iedereen op de been te houden. Tegen het eind van de install party hield Henk-Peter Koster een presentatie over het optreden van Ubuntu in het tv-programma “De Club van 100″. Ook verkondigde hij zijn ideeën over het vinden van meer commercieel draagvlak voor open source software in Nederland door een netwerk van steunpunten. Het opruimen was snel gedaan en wat overbleef was een goed gevoel over deze dag. We willen computerclub Digital Den Haag graag bedanken voor de fijne samenwerking. http://www.digital-denhaag.net/

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:55