[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Hilversum 27-10-2007

Organisatoren: Wutnubu

Vrijwilligers: Velen, iedereen sprong in waar nodig.

Sponsoren: Open Office Nederland, Toltech open source efficiency, O.B.S. Goudenregenschool, NLNET, Holland-Open, Multiseat Computer, Koers Audio-Video prod., Willem Bol Produkties, Canonical store, van Dalen Cameraverhuur

TuxHilversumKlein.jpg

Verslag van de Gutsy releaseparty

De release party voor Ubuntu-nederland, de dag waarop de release van Ubuntu 7.10, genaamd “Gutsy Gibbon” gevierd is in nederland. België was reeds voorgegaan met drie party’s, waarvan twee kleinere en een grote.

Een dag die prima verlopen is, we hebben niet echt geteld, maar ergens tussen de vier en vijf honderd mensen moeten er toch wel geweest zijn. Een tiental computers zijn geinstalleerd, honderden CD’s aan de bezoekers meegegeven, zowel de speciale dag-cd als de nieuwste Ubuntu cd. Vele liters koffie en thee, een stuk of 300 broodjes etcetera. En 500 Ubuntu pennen vonden een enthousiaste eigenaar.

Maar belangrijker dan deze aantallen is de speciale sfeer geweest. Mensen die elkaar voor het eerst zagen spraken enthousiast over Ubuntu en Open Source. Iedereen met een vraag of probleem hoefde maar te roepen of er werd door welwillende kenners een oplossing aangedragen, geweldig. Wie wel eens een beurs heeft bezocht en laat vertrok weet dat er een enorme rotzooi achterblijft als de massa is vertrokken, deze dag niet, een bijzonder wel opgevoed soort mensen, geen bekertje of anderszins bleef achter.

De sprekers waren allen zeer interessant, weliswaar erg verschillend in toonaard en inhoud, maar het paste allemaal perfect bij elkaar. Jos Poortvliet met zijn enthousiaste verhaal over KDE, Dennis Kaarsemaker met een duidelijk overzicht van de nieuwigheden van Gutsy, Willem Bol zette de toon op scherp in de middagopening, Jan Stedehouder wist iedereen te boeien met zijn Ubuntu verhaal, Valentijn Sessink deed uit de doeken wat Open Source is, Arjan Kamphuis liet met rake vergelijkingen zien waarom Open Source zo belangrijk is, Arda Gerkens gaf een kijkje in de keuken van de tweede kamer en de overheid en Sabina Gazic liet ons zien hoe we Open Source en onderwijs beter moeten hanteren. Dit alles keurig in goede banen geleid door Wout Loeve, en Matthijs ten Kate. Allemaal enorm bedankt voor je inzet.

Er was een filmploeg van TV hilversum, een tweetal journalisten van ComputerTotaal, een verslaggever van de Gooi&Eemlander, een tweetal leerlingen van de Hogeschool uit Antwerpen interviewde een aantal mensen voor hun werkstuk, een webcam was aanwezig voor de afwezigen en natuurlijk een Camera/geluidsteam voor het verslag en een fotograaf voor de plaatjes. De komende weken zullen gebruikt worden om een totaal beeld van de dag samen te stellen en beschikbaar te maken via een wikipagina.

Alle sprekers, sponsors, helpers etcetera hebben bijgedragen aan een geslaagde dag, maar een aantal verdient een extra vermelding. Natuurlijk de school, die de ruimte kosteloos ter beschikking heeft gesteld, Guy Duportail die de familie Tux meebracht en de demosystemen beschikbaar stelde, Rob Koers voor het camerawerk, Mark Heesters voor de fotografie, Valentijn Sessink die de CD’s en demosystemen beschikbaar stelde en als laatste, maar zeker niet minste, de dames die voor de catering hebben gezorgd.

We hopen dat iedereen een geslaagde dag heeft gehad.

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:55