[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Hasselt 20-10-2007 Gutsy Release Party

Deelnemers

lapzaal.jpg

De BitMappers hebben samen met Ubuntu-be besloten om een Gutsy Release Party te organiseren. 20 oktober was het zover. Het was mooi weer en om 10.30 werd de laatste hand gelegd aan de zalen, de broodjes werden gesmeerd, … toen de eerste BitMappers al binnen stapten … Ze waren 2 uur te vroeg maar dat stoorde hun blijkbaar niet zo, ze werden dan ook direct op een eerste voorstelling getracteerd toen KnightWise binnenstapte en een video interview met mij wilde doen. Ook Chretien,de voorzitter van de BitMappers, werd even voor de camera gezet en zijn engels bleek een stuk beter dan het mijne te zijn…

De mensen die binnen kwamen kregen direct een sticker op hun trui geplakt. Voor de Ubuntero’s een Ubuntu sticker, voor de BitMappers één met het symbool van de BitMappers erop. Zo wist iedereen aan wie hij wat uitleg kon vragen. Pieter kwam plots aanglopen met een opblaasbare Tux, we hebben deze maar op het podium gezet. We bleken ook een lange internetkabel te kort te komen had er toch niet één van de aanwezige Ubuntero’s dat gewoon in zijn auto liggen …

Tegen 12.30 was de zaal al goed gevuld en we hebben dan ook maar besloten om de voorstelling “Introductie in Linux en Ubuntu” een half uur vroeger te houden dan voorzien. Nog wat internetkabels trekken en ik kon mijn voorstelling beginnen. Er is speciaal gekozen voor een basic-cursus omdat de meeste BitMappers nog nooit van Ubuntu gehoord hadden. Dat bleek een shot in de roos te zijn, er is gelukkig niemand in slaap gevallen Smile :) . De zenuwen gierden door men keel en ik zat na 2 minuten al met een droge keel maar eens vertrokken verliep het heel vlot. waar ik rekende op voorstelling van 15 minuten was ik toch bijna een half uur aan het praten.

Na de 1ste les hebben we de mensen naar de 2 zalen met internetverbinding gestuurd. Iedereen was uitgenodigd om zijn laptop of pc mee te nemen en 23 mensen hebben dat ook gedaan. Er was een kelderzaal waar we 10 monitors, toetsenborden en muizen hadden staan zodat de mensen met een pc dat al niet moeten meesleuren. Dat zaaltje zat goed vol en iedereen begon vol goede moed aan de installatie van zijn pc. Een ander zaaltje werd voorbehouden voor mensen met een laptop en dat bleek al snel veel te klein te zijn.

Zelf ben ik toen even naar buiten gestapt voor een rookpauze toen Fabian, de ondervoorzitter van de BitMappers, me kwam vertellen dat de teller op 100 mensen stond … We hadden zelf gerekend op 75 personen maximum …

In de verschillende zalen verliep het installeren goed. Aan de lopende band werden er live-cd’s gebrand zodat mensen aan een installatie konden beginnen. Er stonden mensen zich te vergapen aan de Compiz effecten, sommigen begonnen zonder hulp van een Ubuntero aan de installatie en verbaasden zich erover hoe eenvoudig het installeren ging, één gebruiker had speciaal zijn USB-stick en digitale camera meegenomen en alles werkte out-of-the-box die jongen sprong bijna een gat in de lucht. Iemand had een pc meegenomen met raid configuratie en er stond al XP en Vista op. Hij wilde Windows 2000 ruilen voor Ubuntu maar vanuit de live-cd een raidconfiguratie instellen en zeker zijn dat XP en Vista niet verdwenen was voor ons toch wat te hoog gegrepen. We vonden op het internet wel dat het mogelijk moet zijn via de alternate-cd. Hij is in ieder geval naar huis gegaan zonder Ubuntu op zijn pc. In de andere zaal hebben we ook problemen gehad met 1 laptop maar we vermoeden dat zijn harddrive aan het einde van zijn carriere is. Jammer, vooral omdat zelfs na het herstellen van de MBR Windows niet meer wilde opstarten. De andere mensen hadden meer geluk en verlieten de zalen met een succesvol geïnstalleerde Ubuntu op hun computer.

Een dag voor de Party vroegen de BitMappers of het niet mogelijk was ook een voorstelling te geven over de verniewingen in Gutsy en over Compiz … Wesley wilde dat wel doen en dus heb ik mijn 2de voorstelling over de live-cd en ene geïnstalleerde Gutsy moeten inkorten … Wat erop neerkwam dat ik kon gaan duimzuigen … Nu ja, ik heb men plan getrokken maar de woorden …euh …heb ik naar het schijnt vaak gebruikt. Smile :) Wesley begon dan ook aan zijn voorstelling maar de beamer wilde geen hogere resolutie aanvaarden dan 640x480 …Dan maar de laptop van Piet gebruikt en dat ging wel maar daarop wist Wesley niet welke toetsenbordcombinaties er al op vooringesteld waren … Wesley heeft dat zeer goed opgevangen maar voor de volgende keer moeten we toch wat beter voorbereid zijn. Bedankt Wesley, je moet het maar doen. Leuk was ook die dame die de hele tijd alles noteerde met een potlood en noteblock. Smile :)

Na deze voorstelling werd het ook tijd voor een hapje en een drankje. De mensen die we gesproken hebben waren allemaal zeer positief over de Release Party. Tegen 19 uur vertrokken de laatsten naar huis of naar de Jeneverfeesten. De opgedane ervaring zal ons zeker helpen voor de volgende Release Party in April 2008.

Ik wil iedereen bedanken voor deze geslaagde avond, zeker de Ubuntero’s (klik hier voor de lijst) die zelfs van West-Vlaanderen en Tilburg kwanmen, er alles aan deden om de avond te doen lukken en iedereen met de glimlach hielpen. Ook de BitMappers voor de voorbereidende werken, het klaarmaken van de zaal het verspreiden van publiciteit en het feit dat zij een heel actieve computerclub blijken te zijn met leergierige leden, top. Meer dan 70 van de aanwezigen zijn er via hun aanwezig geweest. Er was ook een reporter van HasseltLokaal aanwezig dus verwacht ik binnenkort ook een verslagje op hun site Smile :)

1.jpg

2.jpg

3.jpg

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:55