[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Kandidaat om te wissen: Dit artikel is ongeschikt voor deze wiki en kan worden gewist. Meer info...

Hoe vraagt u om hulp?

Dit forum is bedoeld voor ondersteuning. Om goede ondersteuning te krijgen moet ik de vraag duidelijk zijn. Een vraag als "mijn printer doet het niet, wat nu?" kunnen we natuurlijk niet veel mee.

Zeer belangrijk: kijk eerst welk forumonderdeel voor u van toepassing is! Een vraag over bijv. Firefox hoort NIET thuis in Installatie en een vraag over een niet-werkende muis hoort niet thuis in Internet en Draadloos. Ook als u net klaar bent met installeren, hoort iets niet in Installatie thuis. Installatie is ALLEEN voor vragen vóór en tijdens de installatie.

De vraag

Als er een probleem is, geef aan wanneer het probleem is ontstaan. Is er nieuwe hardware aangesloten of een nieuw programma geïnstalleerd?

Wat heeft u al gedaan om het zelf op te lossen? Als u bepaalde configuratiebestanden gewijzigd hebt, geef dan ook aan welke bestanden en wat de wijzigingen zijn.

Geef aanvullende informatie over uw systeem:

Informatie over uw systeem verkrijgen

Grafisch

Via het programma hardinfo kunt u zien wat voor hardware zich in uw computer bevind. U kunt hardinfo op de volgende manier installeren:

Ubuntu en Xubuntu: Systeem → Beheer → Synaptic pakketbeheer

Kubuntu t/m 8.10 Kickoff Menu (linksonderin) → typ in het zoekvak adept en druk op Pakketten beheren Adept Manager

Kubuntu 9.04 en 9.10: Kickoff Menu (linksonderin) → Systeeminstellingen → Add and Remove Software

Na installatie kunt u hardinfo op de volgende manier starten:

Gebruik de toetsencombinatie “Alt+F2” en typ in het schermpje/balkje wat nu opent “hardinfo” (zonder aanhalingstekens)

In het programma "hardinfo" kan een rapport worden gemaakt via het menu "Information - Generate Report" of met de toetscombinatie Ctrl+R.

Niet grafisch

Ubuntu en Xubuntu: Toepassingen → Hulpmiddelen → Terminalvenster

Kubuntu: Kickoff Menu (linksonderin) → typ in het zoekvak konsole en druk op Terminal Konsole

Tik in (kopieer en plak):

sudo lshw -html > hardinfo_report

Druk op Enter. Er wordt gevraagd om uw wachtwoord. Typ dit in. Uw wachtwoord blijft onzichtbaar, zelfs geen sterretjes, dat hoort zo.

hardinfo_report

Er is nu een bestand met de naam "hardinfo_report.html" gemaakt in de persoonlijke map.

Bij het starten van een forumtopic kan dit bestand worden toegevoegd door onderaan te drukken op “Extra opties...”. Vervolgens drukt u op “Bladeren...” en bladert u naar uw Persoonlijke map (klik op uw gebruikersnaam links in het lijstje) [Kubuntu: Home] en dubbelklik op het bestand “hardinfo_report.html”. Dit bestand wordt ingevoegd als een bijlage bij uw topic zodat duidelijk om welk merk/type hardware het gaat.


2022-09-08 16:55