[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Grub 2 eigen menu keuzes

Het is mogelijk in GRUB 2 eigen menukeuzes aan het opstart menu toe te voegen als de opdracht update-grub wordt uitgevoerd. Dit werkt met scriptbestanden. Een leeg 40_custom scriptbestand is beschikbaar in de map /etc/grub.d/ voor gebruik of als een voorbeeld voor een eigen, nieuw scriptbestand.

Info (!) Als een menukeuze bovenaan het menu wordt toegevoegd kan het nodig zijn de DEFAULT= instelling in /etc/default/grub aan te passen. Let op: de 1e keuze=0, de 2e=1, enz.

Een aangepaste menukeuze maken

De gebruiker kan er voor kiezen bestand /etc/grub.d/40_custom te bewerken of een eigen, nieuw scriptbestand (in de map /etc/grub.d) te maken. De eenvoudigste manier is om een goed werkende keuze uit bestand /boot/grub/grub.cfg te kopiƫren en naar wens te wijzigen.

* Een voorbeeld keuze gekopieerd uit grub.cfg met eigen aanpassingen.

Verwijderen van keuzes uit Grub 2

Opdrachtregel en herstelopties

Er zijn meerdere mogelijkheden om bij problemen met GRUB 2 de computer toch te starten. Als er nog een menu wordt getoond kunnen instellingen alsnog worden aangepast. Als GRUB 2 tegen een ernstige fout aanloopt wordt een herstel (resque) mode gestart. Er is een mogelijkheid om via een beperkte opdrachtregel GRUB 2 te herstellen. Als uitsluitend het woord "Grub" zonder menu of opdrachtregel wordt getoond zal grub moeten worden hersteld met behulp van een LiveCD.

Kijk hier voor meer informatie over de opdrachtregel en herstelopties van GRUB 2.

Meer informatie


CC-BY-SA

CategoryOverig


2022-09-08 16:55