[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

In Aanbouw: Dit artikel is nog in aanbouw. Meer info...

De inhoud van dit artikel kan worden gewijzigd, rekening houdende met onze richtlijnen.

Discussieer over dit artikel in het forum.

Games

Introductie

Ook voor Linux zijn er heel wat games te vinden. Er zijn duizenden games op het internet en in de pakketbronnen van Ubuntu te vinden. Er zijn games die direct op Linux draaien, zowel gratis als betaald. Er zijn ook Windows-games die via een emulator als Wine draaien. Er zijn zelfs emulators om hele oude games te draaien. Of u nu houdt van FPS-games, sportgames of behendigheidsgames, er is voor elk wat wils.

Native Linux-games

Native games zijn games die direct op Linux draaien. Om te beginnen zijn er twee pakketten die een hoop spelletjes bevatten.

GNOMEgames - Dit pakket bevat een hoop kleine spelletjes voor GNOME en is standaard geïnstalleerd op Ubuntu. KDEgames - Dit pakket bevat een hoop kleine spelletjes voor KDE, maar is niet standaard geïnstalleerd op Kubuntu.

Een aantal voorbeelden van native games vind u hieronder:

Native open source games

Tremulous

tremulous.jpg

Een multiplayer First Person Shooter met de nadruk op Mens vs Aliens met een element van Real Time Strategie (RTS).

Battle for Wesnoth

battleforwesnoth.jpg

Battle for Wesnoth is een gratis, turn-based strategiegame met een fantasiethema. Vecht uw weg door een wanhopig gevecht om de troon van Wesnoth terug te eisen, of laat je meeslepen in één van de vele avonturen...

Bos Wars

boswars.jpg

Bos Wars is een futuristische, real time strategiegame (RTS). Het heeft invloeden van Command&Conquer: Red Alert.

Native niet-open source games

Warzone 2100

warzone2100.jpg

Warzone 2100 is een real-time strategie game, oorspronkelijk ontwikkeld door Pumpkin Studios (Archived website) en gepubliceerd door Eidos-Interactive™.

Native betaalde games

Dirk Dashing: Secret Agent!

dirkdashing.jpg

Red de wereld van de krachten van E.V.I.L. in deze side-scrolling, actievol avontuur! Als agent Dirk Dashing bent u aangewezen om de zeven grootste diamanten in de wereld, welke zijn gestolen door de internationale diamantdief Pique Pockette! Vecht tegen agenten van de vijand, verzamel werkende spionnengadgets en los verbijsterende puzzels op terwijl je je een weg baant door zelfgemaakte levels op zoek naar de exclusieve diamanten!

World of Goo

wogklein.png

World of Goo is een puzzel-constructiegame van de onafhankelijke gameontwikkelaar 2dboy. Bouw met slijmerige Goo-ballen een weg naar de afvoerpijp, maar pas op voor de hinderlijke obstakels die je op je weg naar boven tegenkomt. Met 48 uitdagende levels in vijf prachtig geanimeerde werelden. En als de kers op de taart een extra wereld, de World of Goo Corporation, om naar hartelust torens te bouwen.

Wine games

Wine is een compatibiliteitslaag die het mogelijk maakt om Windowsprogramma’s te draaien op Linux. Natuurlijk horen hier ook games bij. Niet alle Windowsgames draaien echter onder Wine. Meer informatie over Wine op de site:

http://www.winehq.org

De AppDB van Wine is een grote, doorzoekbare database van alle spellen en software die getest zijn op Wine. Het geeft ieder spel een beoordeling als volgt:

De meeste software en spellen zijn "platina" of "goud". Iets oudere spellen hebben meer kans om te werken dan spellen die nog maar een paar maanden uit zijn. Bij iedere versie van Wine wordt het aantal programma's dat draait verhoogt, dus is het belangrijk dat je Wine goed up to date houdt.

Hieronder staan ook een aantal games beschreven die werken onder Wine:

Gratis Wine games

Gratis Game 1

Dit stukje moet nog geschreven worden. Voel je vrij om iets toe te voegen

Betalende Wine games

Betalende Game 1

Dit stukje moet nog geschreven worden. Voel je vrij om iets toe te voegen.


CategoryWerkenMetUbuntu Naar: https://help.ubuntu.com/community/Games

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:55