[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Over Ubuntu, onze filosofie.

Ons werk wordt gedreven door de overtuiging dat software vrij en toegankelijk hoort te zijn voor iedereen.

We hebben de overtuiging dat iedere computergebruiker:

Onze filosofie uit zich in de software die we maken en distribueren, alsmede onze Licentievoorwaarden.

Als u Ubuntu installeert kunt u er verzekerd van zijn dat al onze software aan deze overtuigingen voldoet. Daarnaast werken we continu aan de zekerheid, dat elk stuk software dat u nodig kunt hebben beschikbaar is onder een licentie die u die vrijheid geeft.

Vrije Software.

Ubuntu software is vrij. Dat is het altijd al geweest, en zal altijd zo blijven. Vrije software geeft eenieder de vrijheid het te gebruiken zoals men wil, en te delen met wie men wil. Deze vrijheid heeft grote voordelen. Aan de ene kant is de Ubuntu-gemeenschap zo in staat de gezamenlijke ervaring en expertise te laten groeien en delen, en Ubuntu continu te verbeteren. Aan de andere kant zijn we in staat om essentiƫle software aan mensen te kunnen geven die zich dat anders niet kunnen veroorloven -een voordeel voor individuen en organisaties over de gehele wereld.

Open source.

Open source is de kracht van samenwerken. De kracht van een wereldwijde gemeenschap van hoogopgeleide experts die gezamenlijk de nieuwste programma's bouwen, verbeteren en delen- en het vervolgens beschikbaar stellen aan iedereen. De term 'Open source' is in 1998 gestart om de dubbelzinnigheid weg te nemen omtrent het Engelse woord 'free', en kent in toenemende mate succes en brede herkenning. Alhoewel sommigen 'vrij' en 'open source' als concurrerende bewegingen beschouwen met eigen doelen, vinden wij dat niet. De Ubuntu-gemeenschap is er trots op om leden te herbergen, die beiden omarmen.

In de geest van open source, is Ubuntu absoluut vrij om te downloaden, gebruiken, delen en verbeteren, hoe en wanneer men wil.

Wat is open source?

Er zijn 10 kernbeginselen van open source software:

Bron: About Ubuntu Our philosophy


CC-BY-SA


2022-09-08 16:55