[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

E-mailen met Evolution

Inleiding

Voor het schrijven en lezen van e-mails maakt Ubuntu standaard gebruik van het programma Evolution. Als u gewend bent om met Microsoft Outlook te werken zult u veel herkennen als u het programma gebruikt.

Open het programma met Toepassingen → Internet → Evolution e-mail of door op het enveloppe-icoontje boven in het scherm te klikken.

E-mail account aanmaken

Om te kunnen e-mailen moet u eerst een account aanmaken. Als u de eerste keer Evolution start wordt er gevraagd dit aan te maken. U ziet dan onderstaand scherm.

evolution1.png

Stap 1: Eventueel reservekopie terugzetten

evolution2.png

Stap 2: Identiteit

In het onderstaande scherm moet u wat gegevens over uw identiteit invullen.

Evolution3.png

Stap 3: E-mail ontvangen instellen

In het onderstaande gaan we invullen hoe de e-mail van de e-mailserver moet worden gehaald.

POP of IMAP? Deze keuze hangt af van wat er in het server-adres van uw provider. Als er "pop" in het adres staat, kiest u voor POP en als er "imap" in het adres staat, kiest u voor IMAP.

Door gebruikt te maken van "imap" kunnen gelijktijdig meerdere e-mail-programma's gebruikt worden. Bijvoorbeeld bij gebruik een Gmail adres kan Evolution gebruikt worden naast de webmail toegang.

Evolution4.png

Stap 4: Ontvangstinstellingen

POP-ontvangstinstellingen

Het volgende scherm wordt getoond als u eerder het servertype POP hebt geselecteerd. Als u eerder IMAP hebt geselecteerd, blader dan door naar "IMAP-ontvangstinstellingen".

Evolution5.png

IMAP-ontvangstinstellingen

Het volgende scherm wordt getoond als u eerder het servertype IMAP hebt geselecteerd.

Evolution5b.png

Stap 5: E-mail versturen instellen

We gaan nu de gegevens invullen voor het versturen van e-mail.

Evolution6.png

Stap 6: Accountbeheer

U kunt nu het e-mailaccount een naam geven.

Evolution7.png

Stap 7: Klaar

Uw e-mailaccount is nu klaar! Klik op Toepassen om af te ronden.

Evolution8.png

Stap 8: Eerste keer e-mail ontvangen

U bent nu aangekomen in het hoofdscherm van Evolution. Om uw e-mail voor de eerste keer te ontvangen klik op Versturen & Ontvangen.

Evolution9.png

Er wordt nu om uw wachtwoord gevraagd. Vul het wachtwoord in dat u van uw provider hebt gekregen. De mail wordt nu opgehaald. Als u uw eerste email verstuurt zult u weer om een wachtwoord worden gevraagd. Dit is niet omdat het programma het wachtwoord vergeten is, maar omdat u voor ophalen en versturen apart het wachtwoord moet opgeven.

Als u nog meer accounts wilt aanmaken gaat u naar Bewerken → Voorkeuren. Klik daar op de knop Toevoegen om een extra account aan te maken. De procedure is dan bijna gelijk aan de procedure zoals deze hierboven is beschreven.

E-mail ontvangen

Als u e-mail wilt ontvangen klikt u op de knop Versturen & ontvangen. Evolution haalt dan alle e-mail op en verstuurt alle e-mail die in de wacht staat.

De e-mails worden dan verzameld in de inbox. Door op de inbox te klikken (in de lijst links) krijgt u een overzicht van al uw e-mails. Als u op een e-mail klikt wordt deze geopend in het leesvenster. Als u dubbelklikt op een e-mail wordt de e-mail geopend in een nieuw venster.

E-mail versturen

Om een e-mail te versturen klikt u op de knop Nieuw. In het venster dat nu verschijnt vult u het e-mailadres van de geadresseerde en het onderwerp van de e-mail. Daarna kunt u de e-mail schrijven in het grote witte vak.

Als u klaar bent met het schrijven van een e-mail klikt u op Verzenden. De e-mail wordt nu in de wacht gezet. Klik weer op Versturen & ontvangen om de e-mail daadwerkelijk te versturen.

Webmail ophalen met Evolution

Wilt u uw webmail ophalen met Evolution? Geen probleem, ook dat is mogelijk! Lees hiervoor deze handleiding.


CategoryWerkenMetUbuntu

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:55