[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

<< Beginpagina documentatieteam

Implementatie van adopteer-een-artikel

Wat is adopteer-een-artikel?

Adopteer-een-artikel zal een mechanisme worden waarmee personen die geven om een bepaald artikel dit kunnen adopteren. Adopteren betekent in deze context dat de persoon het artikel in de toekomst wil onderhouden.

Hoe zal het adopteren van een artikel in zijn werk gaan?

Als iemand een artikel wilt adopteren, zal hij/zij de volgende stappen moeten volgen:

  1. Eerst maakt de adopteerder als hij/zij nog geen Launchpad pagina heeft deze aan en sluit hij/zij zich aan bij een nog te maken subteam van Ubuntu-NL documentatie die "adopteer-een-artikel" zal heten. *
  2. Hierna voegt de adopteerder een nog aan te maken label toe aan het artikel dat hij/zij wenst te adopteren. Bij dit label vermeldt hij/zij ook duidelijk zijn/haar naam en een link naar zijn/haar Launchpad pagina.

  3. En als laatste stuurt de adopteerder een e-mail naar de mailinglijst van het documentatieteam met daarin een vermelding van het artikel dat hij/zij heeft geadopteerd, zodat het documentatieteam bewust wordt van de adoptie.

*: hierdoor hebben we een lijst met de Launchpad-pagina's van adopteerders, en dus ook contactgegevens om contact met adopteerders te kunnen houden.

En daarna?

Nadat een persoon een artikel heeft geadopteerd zal hij/zij bij elke nieuwe uitgave van Ubuntu worden gecontacteerd. Hierbij zal de adopteerder gevraagd worden om na te kijken of het artikel geschikt is voor de nieuwe uitgave en hierop gebaseerd actie te ondernemen ( ook al is dit enkel de nieuwe uitgave toevoegen aan de lijst van geschikte versies, als de informatie nog geheel relevant is ). De persoon moet hier op antwoorden. Doet deze dat niet, dan zal de persoon nog eens gecontacteerd worden na een maand met een dringende oproep om de artikelen die hij/zij adopteerde na te kijken. Antwoord de adopteerder ook dan niet, dan zal de adoptie van de artikel die hij/zij heeft geadopteerd worden laten vervallen.

Hoe ver staan we nu met adopteer-een-artikel?

Hoe werkte dit tot nu toe?

Wie (en zelfs in detail wat) heeft bijgedragen aan een artikel is te zien door in het menu bovenaan op Informatie te klikken.

Iedereen kan artikelen volgen door een Abonnement te nemen op een artikel. Per e-mail ontvangt u dan bericht van wijzigingen op dit artikel. In deze email staan de wijzigingen duidelijk aangegeven. Zo kan de gezamenlijke bouw en onderhoud op een artikel worden gevolgd, ook op langere termijn.

Als iemand anders een wijziging in een artikel maakt zal worden getoond aan wie hierover een email bericht is verzonden.

Voor iedere halfjaarlijkse nieuwe uitgave van Ubuntu moeten artikelen worden nagelopen. Is het artikel geschikt (gemaakt) kan deze versie worden opgenomen in het GeschiktVoor macro.

<< Beginpagina documentatieteam


2022-09-08 16:55