[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

OpenTeacher

http://openteacher.org/images/screens/2.0-ubuntu-test.png

Projectwebsite

OpenTeacher op Launchpad

Forumdraad

Project samenvatting

In de onderwijswereld worden overhoorprogramma's veel gebruikt. Het is voor sommigen een goede manier om zichzelf te testen op hun kennis van een vreemde taal, of om een vreemde taal te leren. Er waren al closed-source Windows overhoorprogramma's zoals Teach2000, maar een volwaardig multiplatform opensource-alternatief was er nog niet. Om die reden is OpenTeacher opgestart. OpenTeacher kan ook omgaan met het T2K-bestandsformaat van Teach2000, het WRTS-formaat van WRTS waardoor woordenlijsten die in Teach2000 of WRTS gemaakt zijn (die vaak verspreid worden door onderwijzers) moeiteloos met OpenTeacher geopend kunnen worden, en met OpenTeacher ook woordenlijsten kunnen worden gemaakt die met deze programma's te openen zijn.

Doelstelling

Het doel van OpenTeacher is om een zo goed mogelijk overhoorprogramma te ontwikkelen dat voor iedereen bereikbaar is, onafhankelijk van gesloten code of het platform dat men draait.

Features

Afhankelijkheden

Ontwikkelingsstatus

Versie 2.1 is beschikbaar en te downloaden vanaf de website van OpenTeacher. Versie 3.0 is in ontwikkeling.

Ontwikkelaars

Verder iedereen die heeft geholpen met de code via Launchpad, vooral Roel Huybrechts (rulus), Daniël H., David D Lowe en René Brink.

Daarnaast nog de mensen die hebben geholpen met het porten van de applicaties naar de platforms Mac OS X en Windows: respectievelijk SeySayux en Theodoor Doorn (doorntje/TD)

Vertalers

Vacatures

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om te helpen aan dit project.

Op de OpenTeacher website staat een uitgebreidere opsomming van dingen die je kunt doen om bij te dragen aan OpenTeacher.

Screenshots

OpenTeacher 2.0

http://www.openteacher.org/images/screens/2.0-teach.png http://www.openteacher.org/images/screens/2.0-ubuntu.png http://www.openteacher.org/images/screens/2.0-ubuntu-test.png http://www.openteacher.org/images/screens/2.0-fedora-test.png http://www.openteacher.org/images/screens/2.-test-mac.png


2022-09-08 16:55