• Vastliggende pagina
 • Info
 • Bijlages

Upgrade naar een nieuwe versie van Ubuntu (Aanbevolen)

Een bestaande versie van Ubuntu kan zonder herinstallatie worden opgewaardeerd naar een nieuwe versie. Dit kan op twee manieren:

 • een upgrade vanaf het internet met behulp van de Updatebeheer toepassing,

 • door een alternate installatie cd met de nieuwe versie te downloaden.

Dit is sneller dan een nieuwe installatie maar bovenal blijven persoonlijke (en indien mogelijk systeem-) instellingen behouden.

 • Als het om meerdere opeenvolgende versie upgrade's gaat heeft deze manier als nadeel dat hiervoor veel gegevens van het internet moeten worden opgehaald.

Meer informatie over een upgrade staat hier.

 • Info (!) Als de Ubuntu versie een nieuw configuratiebestand heeft en het lokale bestand is gewijzigd, dan krijgt u de keuze de eigen configuratie te behouden. In de regel is dit de gewenste keuze. Belangrijke uitzonderingen op deze regel staan in de release-notes.

  Info <!> software welke is geïnstalleerd van een andere bron dan de Ubuntu pakketbronnen zal mogelijk niet meer werken na de upgrade. Mogelijk moet hiervoor een versie worden geïnstalleerd die past bij de nieuwe Ubuntu versie.

Upgrade met een nieuwe installatie (niet aanbevolen)

 • Info (!) Als u een gescheiden /home schijfpartitie gebruikt is het mogelijk om een nieuwe installatie uit te voeren en daarbij de huidige /home schijfpartitie weer aan te koppelen om zo persoonlijke gegeven te behouden.

Info <!> Maar altijd een back-up voor aanvang van deze upgrade procedure om verlies van gegevens te voorkomen! Info <!>

 1. Zorg dat u een exemplaar van de Ubuntu versie hebt die u wilt installeren. Op deze pagina staat beschreven hoe u deze kunt verkrijgen. Start de computer hiermee op.

 2. Start de installatieprocedure. Kies in het onderdeel "Schijfruimte voorbereiden" voor "Handmatig".
 3. Bewerk de huidige schijfpartitie die in gebruik is als '/' (root) en kies voor '/' als aanhechtpunt. Plaats geen vinkje om deze partitie te formatteren.

 4. Optioneel bij een aparte /home partitie: Bewerk de /home schijfpartitie en geef hier als aanhechtpunt '/home' op. Wees er zeker van dat er GEEN vinkje is geplaatst omdat deze schijfpartitie NIET geformatteerd mag worden.
 5. Rond de installatie verder af.

Alleen bij het gebruik van een aparte /home schijfpartitie zijn alle gegevens en (persoonlijke) instellingen ongewijzigd aanwezig.

 • Info (!) Andere gebruikers moeten opnieuw worden aangemaakt in dezelfde volgorde!

Zie ook HerInstalleren


CategoryInstallatie

UpgradeNaarNieuweVersie (laatst bewerkt op 2014-04-12 11:43:54 door testcees)