[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Ubuntu 10.10 (Maverick Meerkat) installeren

Dit document beschrijft hoe Ubuntu 10.10 Maverick Meerkat geïnstalleerd kan worden. Eveneens worden tips en problemen beschreven.

Algemeen

Voorbereiding

Leg de Ubuntu cd/dvd in de speler en herstart uw computer. Nu zou het startscherm van Ubuntu moeten verschijnen, waarin u de taal kunt selecteren om Ubuntu uit te proberen of te installeren.

Info (!) Kies eerst Ubuntu uitproberen om vast te stellen dat de belangrijkste hardware werkt.

Kies vervolgens Ubuntu installeren.

Er worden nu een aantal controles uitgevoerd en een venster om de installatie voor te bereiden

Kies Vooruit om de installatie te vervolgen.

Schijfruimte toewijzen

Kies om Ubuntu te installeren naast het aanwezige (Windows) besturingssysteem of om de gehele schijf leeg te maken en te gebruiken voor Ubuntu.

Voor bijzondere configuraties kunt u ervoor kiezen om de partities handmatig in te delen.

Kiest u voor installatie naast een ander besturingssysteem, dan zal een venster worden getoond voor het verdelen van de schijfruimte tussen beide besturingssystemen.

Bent u tevreden over de verdeling druk dan op Nu installeren.

Er zal een waarschuwing komen dat veranderingen worden aangebracht aan de schijf.

Locatie

U moet uw locatie opgeven om de tijdzone in te stellen. Kies de stad die het dichtst bij gelegen is, dat kan door op de kaart de juiste plaats aan te duiden of door onderaan een stad te selecteren. Druk daarna Vooruit.

Toetsenbord

Selecteren van uw toetsenbordindeling, de standaardkeuze is gebaseerd op hetgeen u koos in het opstartmenu. Voor Nederland is de standaard indeling "USA - International (with dead keys)".

U kunt de indeling testen door onderaan te verifiëren of de tekst die verschijnt overeenstemt met de toetsen die u indrukte. Als u klaar bent, druk op Vooruit.

Profiel

Tenslotte nog wat persoonlijke informatie om uw computer te configureren. Zorg dat u uw wachtwoord niet vergeet, u zult dit later nog nodig hebben!

Als u alle gegevens hebt ingegeven, druk op Vooruit.

Indien u de enige gebruiker van de computer bent kunt u desgewenst onderaan kiezen om automatisch in te loggen na het opstarten.

Er kan gekozen worden om de home-map (de map met gebruikersgegevens) versleuteld op te slaan. Deze versleuteling is afhankelijk van een 'wachtwoordzin'. Vergeet vooral niet deze 'wachtwoordzin' te noteren nadat de installatie is afgerond. Kijk eventueel hier voor meer informatie.

Welkom

Zijn alle vragen ingevuld maar het installatieproces nog niet afgerond zal er een diashow worden getoond met informatie over deze Ubuntu versie. Kies met de pijlen rechts en links voor een volgend dia.

Herstart uw computer

Als de installatie is afgerond wordt gevraagd de computer opnieuw op te starten.

Haal de cd uit de lade als daarom gevraagd wordt en druk 'Nu herstarten'.

Gefeliciteerd, u hebt nu Ubuntu geïnstalleerd op uw computer! Na de installatie kunt u hier enkele stappen volgen die uw systeem helemaal afwerken.

Uitgave-opmerkingen


CategoryInstallatie

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:54