[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Geen ondersteunde Versie: Dit artikel betreft een niet ondersteunde versie van Ubuntu. Meer info...

Ubuntu 9.04 (Jaunty Jackalope) installeren

Geschikt voor:

Ubuntu, GNOME

Versie:

9.04

Dit document beschrijft hoe Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope geïnstalleerd kan worden. Eveneens worden tips en problemen beschreven.

Voorbereiding

De installatie

Stap 1: Controleer de cd op fouten

Leg de cd van Ubuntu in de speler, en herstart uw computer. Nu zou het startscherm van Ubuntu moeten verschijnen, waarin u de gewenste taal voor Ubuntu kunt kiezen. Selecteer "Nederlands" (pijltjestoetsen om te navigeren en Enter om te selecteren) of een andere taal naar keuze.

01.png

Kies in het menu voor 'CD-ROM op fouten controleren'.

03.png

Indien uw computer niet van de cd opstart moet u uw cd-rom station vóór de harde schijf instellen in de opstartvolgorde van uw computer. Deze kan u veranderen in het BIOS. Na de controle kan u de computer herstarten door op een willekeurige toets te drukken.

04.png

Kies wederom uw taal en druk op F3 om uw land te selecteren; dat is nodig om de juiste toetsenbordindeling te laden.

02.png

Stap 2: Start de installatie

Ga met de pijltjestoetsen naar "Installeer Ubuntu" en druk op Enter om het installatieprogramma te starten.

05.png

Stap 3: Kies uw taal

Het installatieprogramma bestaat uit zeven stappen die u moet doorlopen om Ubuntu te installeren. In de eerste stap kan u nogmaals aanduiden welke taal u wenst, standaard is dezelfde taal geselecteerd die u eerder in het opstartmenu koos. Bevestig uw keuze met 'Vooruit'.

06.png

Stap 4: Kies uw locatie

U moet nu uw locatie opgeven, deze is nodig om de tijdzone te definiëren. Kies de stad die het dichtst bij uw huidige locatie gelegen is, dat kan door op de kaart de juiste plaats aan te duiden of door onderaan de gewenste stad te selecteren uit de lijst.

07.png

Stap 5: Kies uw toetsenbordindeling

De volgende stap is het selecteren van uw toetsenbordindeling, de standaardkeuze is gebaseerd op degene die u koos in het opstartmenu. Voor Nederland is de geschikte indeling meestal "USA - International (with dead keys)", voor België eenvoudigweg "Belgium". U kan de indeling testen door onderaan te verifiëren of de tekst die verschijnt overeenstemt met de toetsen die u indrukte.

08.png

Stap 6: Verdeel uw schijfruimte

Kies bij de schijfverdeling voor "Begeleid - Benut gehele schijf". Zoals eerder vermeld wordt hierdoor uw hele computer leeggemaakt, inclusief alle partities, besturingssystemen, programma's, bestanden en instellingen. Alle ruimte wordt toegekend aan Ubuntu.

09.png

Stap 7: Configureer uw account

Tenslotte moet Ubuntu nog wat informatie hebben om uw computer te configureren. Vul alle velden in en zorg dat u uw gebruikersnaam en paswoord niet vergeet, u zult ze later nog vaak nodig hebben. Indien u de enige gebruiker van de computer bent kunt u desgewenst onderaan kiezen om automatisch in te loggen na het opstarten, normaal moet u altijd uw gebruikersnaam en wachtwoord opgeven om in te loggen.

10.png

Stap 8: Een overzicht

U krijgt een laatste overzicht, indien u akkoord bent drukt u rechts onderaan op "Installeren" om de installatie te starten.

11.png

Het systeem wordt nu geïnstalleerd, de lengte van het proces hangt van de snelheid van uw computer, reken op een moderne machine ongeveer een half uur. Ondertussen kan u rustig iets anders doen, de installatie verloopt vanaf nu geheel automatisch.

12.png

Stap 9: Herstart uw computer

U wordt verwittigd als de installatie afgerond is, kies voor "Nu herstarten" om de computer opnieuw op te starten. Haal de cd uit de lade als daarom gevraagd wordt en druk Enter om door te gaan.

13.png

Gefeliciteerd, u heeft nu succesvol Ubuntu geïnstalleerd op uw computer! Na de installatie kunt u hier enkele stappen volgen die uw systeem helemaal afwerken.


CategoryInstallatie

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:54