[StartPagina] [IndexVanTitels] [IndexVanWoorden

Geen ondersteunde Versie: Dit artikel betreft een niet ondersteunde versie van Ubuntu. Meer info...

Een actueel artikel over Evolution: community/WebmailEvolution

1. E-mailen met Evolution

1.1. Inleiding

Voor het schrijven en lezen van e-mails maakt Ubuntu standaard gebruik van het programma Evolution. Als u gewend bent om met Microsoft Outlook te werken zult veel herkennen als u het programma gebruikt.

Open het programma:

Toepassingen >> Internet >> Evolution e-mail

of door op het icoontje boven in het scherm te drukken: 1.png

1.2. E-mail account aanmaken

Om te kunnen e-mailen moet u eerst een account aanmaken. Als u de eerste keer Evolution start wordt er gevaagd deze aan te maken. U ziet dan onderstaand scherm.

2.png

3.png

4.png

In het nu geopende scherm gaan we invullen hoe de e-mail van de e-mail server moet worden gehaald.

5.png

6.png

We gaan nu de gegevens invullen voor het versturen van e-mail.

7.png

U kunt nu de e-mail account een naam geven.

8.png

We moeten nu de tijdszone nog instellen. Als in Belgiƫ woont kiest u Europa/Brussel. In Nederland kiest u Europa/Amsterdam.

9.png

Uw e-mail account is klaar! Klik op Toepassen om af te ronden.

U bent nu aangekomen in het hoofdscherm van Evolution. Om de mail voor de eerste keer op te halen klik op Versturen & Ontvangen. Er wordt nu om uw wachtwoord gevraagd.

10.png

Vul het wachtwoord in en de mail wordt nu opgehaald. Als u uw eerste email verstuurt zult u weer om een wachtwoord worden gevraagd. Dit is niet omdat het programma het wachtwoord vergeten is, maar omdat u voor ophalen en versturen apart het wachtwoord moet opgeven.

Als u nog meer accounts wilt aanmaken gaat u naar Bewerken >> Voorkeuren. Klik daar op de knop Toevoegen om een extra account aan te maken. De procedure is dan bijna gelijk aan de procedure zoals deze hierboven is beschreven. Enkele vragen zullen niet meer worden gesteld (bijvoorbeeld de tijdszone).

1.3. E-mail ontvangen

Als u e-mail wilt ontvangen klikt u op de grote knop Versturen & ontvangen. Evolution haalt dan alle e-mail op en verstuurt alle e-mail die in de wacht staat.

De e-mails worden dan verzameld in de inbox. Door op de inbox te klikken (in de lijst links) krijgt u een overzicht van al uw e-mails. Als u op een e-mail klikt wordt deze geopend.

1.4. E-mail versturen

Om een e-mail te versturen klikt u op de knop Nieuw. Er verschijnt een venster, in dit venster vult u de geadresseerde in en stelt u de e-mail op.

Als u klaar bent met het schrijven van een e-mail klikt u op verzenden. De e-mail wordt nu in de wacht gezet. Klik weer op Verzenden & ontvangen om de e-mail daadwerkelijk te versturen.

1.5. Webmail ophalen met Evolution

Wilt u uw webmail ophalen met Evolution? Geen probleem, ook dat is mogelijk! Lees hiervoor deze handleiding.


CategoryNetwerkenEnServers

Attached Files

 All files | Selected Files: delete move to page copy to page

2022-09-08 16:54